Rotary klub Slavonski Brod 11. godinu za redom nastavio je uspješnu tradiciju održavanja Rotary bala koji je ove godine imao i posebnu značajku. Naime sav prihod od tombole ove godine uložen je u kupovinu prijenosnih računala za odlične učenike slavonskobrodskih srednjih škola.

Tako su po prvi puta za odlične školske rezultate nagrađeni:

Martina Salamunović, učenica Gimnazije Matija Mesić

Lorena Jozić, učenica Klasične gimnazije fra. Marijana Lanosovića i

Zlatko Đuzel iz Tehničke škole Slavonski Brod.

Na ovak korak rotarijanci su se odlučili nakon velikog interesa za akciju “Izvrsnost je IN” u kojoj također nagrađujemo izvrsne učenike i studente što je samo još jedan od dokaza da u Sl. Brodu ima darovite, vrijedne i uspješne djece i mladih te da ih za te uspjehe treba i nagraditi. Razlika ove akcije od akcije “Izvrsnost je IN” je u tome što su ovogodišnje dobitnike odabrali sami ravnatelji škola a na temelju postignutih rezultata kako u učenju tako i izvannastavnim aktivnostima.

Predsjednik Kluba, Zlatko Kozina, nagrađenima je poručio da ne odustaju od svojih snova i ambicija i dodao:

“Na tome putu neće Vam biti lako, susretat ćete se s brojnim preprekama i problemima ali znajte da uvijek postoji netko tko će cijeniti Vaše zalaganje i trud. Ovoga puta sno to bili mi, članovi Rotary kluba ali sigurno će biti još onih koji znaju cijeniti istinske vrednote. Jednoga dana kada Vi budete u prilici pomoći sjetite se upravo ovakvih trenutaka i pomozite one kojima je pomoć potrebna ili su u svom poslu i školskim uspjesima izvrsni. Naša misija je da stvaramo zajednicu uspješnih i zadovoljnih. Nije lako ali mi se barem trudimo. Sretno u daljnjem školovanju i životu.”

U ime nagrađenih zahvalila se Lorena Jozić rekavši:

“Ponajprije Vam zahvaljujem na tome što se nas primjetili, ne samo Vi nego i naša škola. Sretni smo kad znamo da se sav taj silni trud i učenje isplatilo i da ga netko prepoznaje i cijeni. Iza nas su besane noći učenja i velikog truda da budemo odlični i to obačavamo i u buduće!”

Unatoč velikom broju organiziranih zabava tijekom preduskrsnog vremena, Svečana dvorana “Prestige” bila je prepuna što nas je i ove godine posebno obradovalo. Naše goste i prijatelje zabavljali su sjajni glazbenici iz Požege “Twist off band” koji su domaćim i stranim hitovima cijelo vrijeme držali podij dvorane ispunjenim.